FIFé ja Suomen Kissaliitto

Lisätietoja:
www.kissaliitto.fi

 

FIFé

FIFé ja Suomen Kissaliitto

Suomen kissaliitto ry on FIFé:n alainen suomalainen yhdistys, jonka alaisena taas toimii monia näyttelyitä järjestäviä rotukissayhdistyksiä. Näissä näyttelyissä on kotikissoille oma luokkansa, luokka 14. Kotikissaluokassa kissat arvostellaan karvan pituuden ja sukupuolen perusteella. Luokassa on omat ryhmänsä lyhytkarvaisille uroksille, lyhytkarvaisille naaraille, pitkäkarvaisille uroksille ja pitkäkarvaisille naaraille.

Pennut ja aikuiset kisaavat samassa ryhmässä keskenään. Lisäksi kotikissoille on olemassa oma veteraaniluokka, joka on tarkoitettu yli 7 -vuotiaille kotikissoille. Kotikissoille on FIFén näyttelyissä omat EMS -eli kissan rodun ja "ominaisuudet" määrittelevät koodit, jotka ovat HCS = House Cat Shorthair (lyhytkarvainen kotikissa) ja HCL = House Cat Longhair (pitkäkarvainen kotikissa).

FIFé:n kansainvälisissä ja Suomen Kissaliiton kansallisissa näyttelysäännöissä on omat sääntönsä ja määräyksensä koskien kotikissoja ja sitä miten näyttelyn kulku niiden kohdalla menee.

FIFé:n näyttelyissä yksi tuomari arvostelee kotikissat. Arvosteleva tuomari voi olla eri pitkäkarvaisilla, lyhytkarvaisilla ja veteraaneilla, mutta kissakohtaisesti vain yksi tuomari arvostelee kissan. Muiden kaikkia FIFén näyttelyihin osallistuvia kissoja koskevien määräysten (esim. rokotukset) lisäksi kaikkien FIFé:n näyttelyihin osallistuvien kotikissojen tulee olla mikrosirutettuja ja yli 10 kk ikäisten kotikissojen kastroituja/steriloituja. Valkoisten kissojen kohdalla tulee olla lisäksi mukana eläinlääkärin todistus siitä, että kissa kuulee normaalisti.