Mikä ihmeen kotikissa?

 


 

kotikissa

Mikä ihmeen kotikissa?

Kotikissa on yhteinen termi kaikille niille kissoille, joita ei ole rekisteröity. Kotikissoihin kuuluvat siis maatiaiset, sekarotuiset sekä rekisteröimättömät tai rekisteröimättömistä vanhemmista olevat rotukissat.

Maatiaisella tarkoitetaan eläinrotua joka on kehittynyt täysin luonnonvalinnan seurauksena, ilman ihmisen vaikutusta ja jalostamista.

Maatiaiskissoista on olemassa lyhyt-ja pitkäkarvainen (usein puolipitkäkarvainen) versio, eikä maatiaisen pidempi karva automaattisesti tarkoita sitä että siihen olisi sekoittunut jotain toista rotua. Monet "puolinorjalaiset" tai "puoliangorat" ovatkin todellisuudessa ihan 100% maatiaiskissoja.

Sekarotuinen kissa taas on kahden tai useamman eri kissarodun sekoitus. Vaikka kissassa olisi osa maatiaista, niin se ei ole maatiaiskissa silloin, jos siinä sen lisäksi on jotain muutakin rotua.

Kissa voi olla myös geneettisesti puhdasrotuinen, mutta jos se on ns. paperiton, eli sen sukutaulusta tai polveutumisesta ei ole varmuutta, ei se myöskään saa rotukissan statusta. Virallisesti nämäkin kissat ovat siis kotikissoja.