Rymyä ja liikuntaa
HUOM! Tämä teksti ei perustu kirjaoppiin, eikä mihinkään virallisiin näkemyksiin vaan on ainoastaan oman kokemukseni kautta opittua ja meidän perheessä hyväksi havaittua.

 

liikuntaa

Rymyä ja liikuntaa

Aivojumpan lisäksi kissa tarvitsee myös fyysistä liikuntaa. Luontaisesti kissa viettää paljon aikaa saalistaen, saalista vaanien ja jahdaten. Fyysisyyteen perustuvat leikkituokiot perustuvatkin saalistustilanteisiin, joita yritetään lelujen ja leikkituokioiden avulla simuloida.

Huomioithan että kissa ei ole pitkänmatkanjuoksija vaan sprintteri. Se ei juokse pitkiä matkoja saaliin perässä, vaan vaanii ja tekee lyhyitä pyrähdyksiä saaliin kimppuun. Siksipä päivittäiset leikkituokiot kannattaa mieluummin mahdollisuuksien mukaan jakaa useaan lyhyempään osaan, kuin yrittää leikittää kissaa yhtäjaksoisesti pitkään. Kissojen leikkituokiot onkin melko helppo limittää ja lomittaa muiden arkiaskareiden sekaan täyttämään niitä mahdollisia viiden tai kymmenen minuutin tyhjiä rakoja aikataulussa.

Kuitenkin jos haluaa olla varma että energinen kissa on saanut kaiken energiansa purettua, voi kissaa leikittää niin kauan kun se vaan jaksaa. Koskaan en ole kuullut kissan juosseen itseään hengiltä, joten se kyllä osaa lopettaa ja "hyytyy" sitten kun ei enää jaksa. Joku viisas onkin joskus sanonut että: "Väsynyt kissa on tyytyväinen kissa."


Keinoja kissan liikunnantarpeen tyydyttämiseen sisätiloissa ovat muun muassa