Turhautunut kissa
HUOM! Tämä teksti ei perustu kirjaoppiin, eikä mihinkään virallisiin näkemyksiin vaan on ainoastaan oman kokemukseni kautta opittua ja meidän perheessä hyväksi havaittua.

 

Turhautunut kissa

Turhautunut kissa

Kissa on aktiivinen eläin joka kaipaa sisältöä elämäänsä. Jos kissalla ei ole tarpeeksi lajille tyypillistä tekemistä, se voi tylsistyä ja turhautua. Mistä sitten tiedän onko kissani lisävirikettä vailla?

Tekemisen puutteesta kärsivä kissa voi passivoitua. Sen unen määrä voi lisääntyä, sillä nukkumalla kissa yrittää paikata virikkeiden puutettaan. Nukkuessa kissan elimistö erittää samaa mielihyvähormonia kuin mitä vapautuu sen saalistaessa tai leikkiessä, mutta vain pienempiä määriä.

Tekemisen puutteesta kärsivä kissa saattaa myös keksiä itselleen tekemistä, joka ei useinkaan ole omistajan mieleen. Yölliset rallit, kaappien kolistelu ja kaappien sisällön penkominen lattialle. Omistajan silmissä ilkeitä tihutöitä, kissan mielestä ainoaa virikettä mitä kämpästä löytyy.


Mitä minä sitten oikein voin tehdä?

Sen sijaan että kissaa yritetään kieltää tekemästä epätoivottuja asioita tarjoamatta mitään tilalle, kannattaa yrittää keksiä ja tarjota kissalle sallittuja virikkeitä.

Kissan aktivoiminen vaatii oman panostuksensa, mutta ei välttämättä ole niin vaikeaa ja monimutkaista kuin voisi ajatella. Tyytyväinen kissa on ilo myös omistajalle ja mikä olisikaan parempaa kuin tietää että sylissä kehräävä maukulainen kehrää siinä tyytyväisyyttään.